Welcome to UW-Whitewater

Tal i com diu l’Eloi, avui ha estat un dia realment important en el nostri mes als Estats Units. I es que avui hem pogut coneixer la Universitat de Wisconsin Whitewater, universitat on el Troy treballa. Despres de trobar-nos per menjar tots junts i parlar sobre el planning pels proxims dies, suggerencies per futures experiencies i de mes, hem anat cap a la universitat, on hem estat rebuts pel rector. El fotograf de la Universitat tambe ha estat present durant l’acte i s’ha encarregat de deixar una imatge per la posteritat perque en tota la trobada no ha parat ni un sol moment de fer fotos. El rector ha estat molt amable amb nosaltres, ens ha firmat les banderes de l’equip de futbol america de la Universitat (que pel que sembla son uns cracks) i ens ha regalat unes tassetes de cafe amb el logo de l’equip.  La veritat es que ha estat un honor i un privilegi que ens hagi rebut, perque mes tard el Troy ens ha comentat que el rector es una persona molt timida i que no li agraden massa aquest tipues de reunions per coneixer gent nova, aixi que ha estat un autentic privilegi.

Despres ens hem fet passar  per futurs universitaris americans i els hem acompanyat al tour que han fet per les instal.lacions de la universitat. El campus es bastant gran, pero no tant com el campus de Bellatera (UAB) pero les seves instal.lacions son molt mes grans que les nostres. A la seva pista d’atletisme, que es on tambe fan la cerimonia de graduacio hi caben assegudes 700 persones, aixi que podeu imaginar com de gran es nomes, la sala d’atletisme. Per tenir, a l’edifici central on es duu a terme gran part de la vida estudiantil tenen fins i tot bolera… I es en aquest edifici on es penjara la bandera catalana i on, per cert, no n’hi ha cap d’espanyola.

Una de les curiositats que hem trobat a la Universitat es que depenent de la distancia que et separa del campus, estas obligat a viure a la residencia d’estudiants durant els 2 primers anys. A mes, el seu proces d’acces a la Universitat es fa durant l’inici de l’ultim curs de l’insitut, ja que si volen beca, han de presentar les sol.licituds abans de l’1 de febrer, poden conrinuar enviant sol.licituds fins al 1 de marc (no hi ha c trencades aqui) i els hi comuniquen si han estat admesos l’1  de maig, quan nosaltres al voltant de maig,  es quan estem fent la matricula definitiva per les PAU. A part, ells no tenen examens d’acces. Cada universitat te els seus criteris d’admissio pero parlant amb la Lassity el basic que demanen es 4 anys d’Angles, 4 anys de matematiques, 2 anys de ciencies, 2 anys de ciencies socials i 2 anys d’educacio fisica. En algunes universitats tambe sera necessari 4 anys d’un idioma estranger, i a part tenen dos tipus de PAU que es poden fer tantes vegades com es volgui i en el moment en que es volgui (pagant, es clar) on els alumnes deixen constancia dels seus nivells d’angles i matematiques. Si superen una certa puntuacio en un d’aquests (o a vegades els dos, depenent dels criteris d’admissio) no hauran de fer classes d’angles i matematiques posteriorment a la universitat. I per si el proces d’admissio fos poca cosa, enviar a un fill a estudiar a la universitat es increiblement car tambe. Aixi que molts opten per la formacio professional, ja que molts dels estudiants que van a la universitat, despres no poden trobar feina en el seu camp.

Aixi que avui ha estat un dia interessant, on hem apres un munt de coses del sistema educatiu america, que es ben diferent del nostre.

4 pensaments sobre “Welcome to UW-Whitewater

  1. Doncs sí que n’és molt, de diferent, Ire. Lo del campus sí que ha estat una sorpresa per mi o.o (i suposo que s’ha de pagar l’estada allà, no? xDU) Però ja ho diuen que els anys d’universitari, són uns anys molt especials… 🙂 (parlant d’universitaris: Noctámbulos + Universitarios originals palasaca O<!!

  2. sa tallat el comment o.o
    deia que quina enveja el Sanchez que l’any que ve també anirà a una d’aquestes… i també quina enveja l’Eloi i tu! xD

  3. Doncs, sí que es ben diferent el sistema educatiu universitari americà i el nostre. Suposo que també ho serà en els sistemes d’educació tant de primària com de secundària… Es un altre forma totalment diferent d’estudiar i, sobretot, nosaltres podem estar orgullosos de tenir, a més, sistema públic i privat i, per tant, poder escollir (dintre de la teva renda) a quina universitat poder anar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s