University of Minnesota: Academic Health Center

El dia 19 la Irene i l’Eloi van anar a la Universitat de Minnesota, una de les universitats mes grans dels Estats Units, per fer un tour per la facultat de medicina. Aquesta visita no estava en la planificacio inicial del viatje, pero ha estat una de les activitats mes interassants fetes fins ara.

Primer ens van rebre la MaryKoppel i la Jenny Meslow . El Joey es va posar en contacte amb elles, que van organitzar i van fer possible tot el que vam fer a la Universitat. Vam fer una petita reunio amb elles i amb dos estudiants de medicina. En ella ens van explicar trets basics de la facultat com ara el nombre d’estudiants i els diversos estudis que s’imparteixen sota el mateix sostre: Medicina, Infermeria, Veterinaria, Odontologia, Farmacia i Sanitat publica.

Despres ens va rebre el Dr. Frank B. Cerra vice president de Ciencies de la Salut a l’Universitat de Minnesota i que ha contribuit a la Universitat amb nombroses inovacions com ara un pla d’unificacio de metges de 18 departaments de Facultats de Medicina, programes de recerca interdisciplinaris o la creacio dels Centres de Genomica Biomedica. Va arribar a la Universitat com a cap del departament de Sirurgia de la UCI i participa en l’elaboracio del fetge artificial (un aparell similar a l’aparell de dialisi en el cas dels ronyons).  Li vam fer entrega del llibre de Vilassar de Mar i de la bandera catalana.

Tot seguit vam anar al despatx del Dr. John S. Najarian, un dels millors metges del mon en materia de transplantaments. El Dr. Najarian ha gunyat molts premis internacionals i es famos per practicar el primer transplantament de ronyo en nens. Actualment treballa a la Universitat de Minnesota on ha creat un dels programes de transplantament mes grans del mon, i es gracies a ell que la Universitat ha efectuat molts transplantaments pioners i innovadors. A part de la seva faceta de metge i professor, Dr. Najarian es un dels cientifics mes prolifics i citats en articles publicats. Tambe li vam fer entrega del llibre de Vilassar i ell a canvi ens va regalar i signar el seu llibre, encara no publicat, “The miracle of transplantation”.

Tot seguit, ens van convidar a assistir a una operacio amb animals del grup de recerca en nous metodes quirurgics. Cosa exepcional ja que tota persona aliena al grup de recerca no pot accedir-hi.

Al migdia ens van convidar a dinar a la cafeteria per professors i alts carrecs. I a la tarda, els dos estudiants que ens van acompanyar durant tot el dia, ens van fer un tour per les classes i laboratoris que fan servir els alumnes de medicina. Tamabe ens va rebre un professor que ens va explicar el funcionament del laboratori d’anatomia. Finalment vam anar a la botiga de la facultat on ens vam comprar un parell de samarretes.

Vam quedar encatntas amb tot el que vam fer a la Universitat. Va ser tot un honor ser rebuts per dos dels metges mes importants internacionalment i que ens tractesin tant be a la universitat. Vam aprofitar i vam anar a la oficina d’admissions per preguntar com accedir a la Universitat sent estudiants estrangers i hem decidit que quan acabem la carrera tornarem a Minnesota a fer la Residencia.

Agraim a:

Mary Koppel (Assistant Vice President for Public Affairs)

Jenny Meslow (Community Relations Project Manager)

2 pensaments sobre “University of Minnesota: Academic Health Center

  1. Wala! Segur que tots dos s’ho han passat molt molt be! Que com tots dos volen fer medicina en un futur molt molt proper….
    Però, la pregunta és, quants llibres de Villasar heu dut? xDU Es que jo pensaba que els justos, però veig que no. ^^ Es millor que sobrin que que faltin!

  2. Es increible la sort que teniu!!!! Imagineu-vos a la Facultat de Medicina dintre d’uns mesos quan us parlin d’un metge americà que va fer els primers transplantaments a nens i vosaltres, orgullosos, pogueu dir que el coneixeu i que teniu un llibre firmat per ell. Això és una experiència que no tothom pot dir que ha tingut, sou molt afortunats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s