Milwaukee Art Museum

Avui ha sigut un dia molt especial per mi perque en Mitch m’ha dut a veure el Museu d’Art de Milwaukee, cosa que he estat esperant des que vaig arribar als Estats Units. Hi hem estat hores explorant cada una de les sales, m’hi hagues pogut passar tot el dia i no me n’hagues cansat!

L’edifici es molt impressionant, l’arquitectura es espectacular tant per dins com per fora, es lluminos i, a mes, dona al Llac Michigan. Aquest estiu hi tenen una exposicio itinerant sobre la cultura xinesa, era bonic, pero no hi hem estat massa estona perque tant en Mitch com jo estavem mes interessats en l’exposicio fixe.

El que es mes curios es que tenen tot tipus d’art, tot tipus d’estils i de totes les epoques, pero no en gran quantitat. Aviam si m’explico. Hi havia un parell d’obres de la Grecia Classica, obres de l’Edat Mitjana i petites mostres artistiques d’arreu del mon. Amb el que mes he disfrutat, pero, ha estat amb la pintura dels segles XVIII, XIX i XX, el realisme (Courbet), el cubsime (Dawson), l’abstraccio (Kandinsky), el puntillisme (Pissarro), l’impressionisme (Monet), el Pop Art (Lichtenstein), i un llarg etcetera. Tot era increible, pero crec que el que mes m’ha agradat son les escultures de Rodin, del qual nomes coneixia El pensador, i a Milwaukee tenen El bes, El bust de Balzac i L’home que camina

Despres del museu li he demanat al Mitch que aparques el cotxe pel centre de Milwaukee i que fessim una volta caminant. No volia marxar d’aquesta ciutat sense haver-hi passat una estona, almenys, caminant sense rumb i poder veure amb calma la immensitat dels edificis. Es tan gran tot, els carrers, les voreres, les botigues, els blocs de pisos…, que costa de creure que es tracti del centre d’una ciutat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s