Presentació de la 3a edició de la beca “llengua i cultura als EUA”

Júlia Suriol, de l’institut Pere Ribot, i Laura Roig, de l’institut Vilatzara, són les dues alumnes premiades amb la 3a beca als Estats Units, organitzada per la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de premiar l’esforç a l’estudi i promocionar l’intercanvi de cultures. El lliurament d’aquesta beca  es va fer el passat 8 de juny al Servei de Joventut de Can Jorba.

La beca premia els alumnes de segon de batxillerat, un de cada institut vilassarenc, amb les millors notes de l’expedient acadèmic del curs actual. Enguany el premi consisteix en una estada de 21 dies a Illinois, al nord-est dels EUA, on a més de practicar l’anglès, les estudiants premiades podran conèixer de primera mà la cultura i la política americana.

Altre qüestió d’interès sobre aquesta beca, és que forma part d’una de les línies d’actuació del Pla Local de Joventut, anomenada “autonomia i emancipació”, on s’inclou el programa de formació a l’estranger.

L’estada està organitzada entre el 30 de juliol i el 19 d’agost i inicialment a la ciutat de Baraboo, però per problemes de caire personal de la família d’acollida, finalment les joves becades juntament amb el coordinador del projecte aniran directament a la ciutat de Chicago, ja prevista en el programa, on a més de la practica diària d’anglès les alumnes podran conèixer de primera mà la cultura i la política americana a través de la organització d’activitats educatives, culturals, socials i d’oci previstes per a tal fi. Per a que aquest programa es pugui desenvolupar amb totes les garanties necessàries, l’Ajuntament, a optat per posar en marxa el pla de reserva que sempre ha estat preparat, per tal de no haver de anul·lar-lo.

Durant el viatge, les estudiants coneixeran l’ajuntament de Chicago i seran rebudes per una de les persones que conformen l’Equip de Govern de la ciutat, la Universitat de Northwestern, escoles d’ensenyament secundari, una granja tradicional americana, el sistema polític i d’ensenyament d’EUA. Col·laboraran en menjadors socials de la zona, viuran d’aprop el cos de bombers de Chicago, coneixeran d’aprop el futbol americà i el baseball, etc.

Cada jove tindrà un diari electrònic, https://vilassardemar.wordpress.com  per poder explicar les seves experiències diàries. Les dues joves estaran acompanyats d’Ove Joseph Jönsson, coordinador del projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s