The Holocaust Museum

ImageAvui hem visitat el “Holocaust Museum”, un lloc molt simbòlic de Skokie i, en general, de tot Illinois per la seva emotivitat i realment, nosaltres que l’hem pogut visitar, donem fe d’això.

Només a l’entrada, hi havia un monument dedicat a les persones que van arriscar la seva vida per salvar la dels jueus i per fer possible que un museu com aquest es construís.

El tour ha durat dues hores ja que a les 5 tancaven i, per a que us feu una idea de la quantitat de coses que hi havia per visitar, a la primera hora i mitja només havíem recorregut la primera planta (n’hi havien 3).

L’exposició és un viatge al llarg de la història d’Alemanya, més concretament des de 1914 fins el 1945 (de la primera a la segona guerra mundial), per a que la gent pugui comprendre millor en quin entorn es va desenvolupar l’holocaust i com va ser realment aquest per la gent que hi estava implicada.

Realment, ha sigut molt dur, tot i que molt interessant, sentir els relats dels testimonis que van sobreviure i explicaven la seva experiència; també, hem pogut veure moltes imatges reals i esgarrifadores d’aquell període, i hi havia fins i tot un vagó dels trens que transportaven els jueus als camps de concentració: hi podies entrar però no arribar-te a imaginar el que sentia la gent quan estava ficada allà a dins, quasi sense poder respirar.Image

A la planta superior hi havia una exposició d’art dedicada al racisme: a com els artistes l’entenien i el plasmaven sobre el paper. A la planta inferior, en canvi, hi havia una exposició sobre els grups radicals i violents existents encara a Amèrica i, fins i tot, enquestes sobre què creus que hauria de fer el govern davant d’aquests (si deixar-los entrar al país, etc.)

Quan surts del museu, t’envaeix una sensació ambigua: per una banda, et sents afortunat d’haver-ho pogut veure i així saber què va passar realment; però per una altra, t’adones de la poca humanitat que envoltava a aquella gent respecte els jueus (de fet, van passar d’anomenar-los ciutadans a subjectes). No et pots creure com una cosa així pot haver passat en un món com el teu.

Laura i Júlia

Image

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s